Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Elon Musk vill ­­– återigen – atombomba Mars

Elon Musk. Arkivbild.Bild: Jae C. Hong
Den amerikanske entreprenören Elon Musk har flera gånger under de senaste dagarna twittrat om han vill atombomba Mars, och lagt upp en bild på en t-shirt med budskapet i fråga.
Elon Musk, som grundat rymdbolaget SpaceX och elbilstillverkaren Telsa, har även tidigare luftat tanken på att utlösa kärnvapen vid Mars poler för att göra planeten bebolig för människor, skriver amerikanska medier.
Teorin går i grova drag ut på att värmen från explosionerna skulle smälta isen på polerna och frigöra koldioxid, som i sin tur skulle skapa en växthuseffekt som leder till höjda temperaturer och lufttryck.
Den amerikanska rymdmyndigheten Nasa har dock uttryckt sig skeptiskt till teorin i en vetenskapsrapport från i fjol — det finns helt enkelt inte tillräckligt mycket växthusgaser på Mars för att det ska fungera, enligt rapporten, skriver Cnet.
Gå till toppen