Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så påverkas du av stadsbussarnas nya tidtabeller

Indragna hållplatser på linje 1, glesare trafik på linje 4 och fler bussar på linje 5 och 6. Det är några av förändringarna i Skånetrafikens nya tidtabeller som börjar gälla i Malmö idag, söndag.

Superbussarna på linje 5 ska bli fler.Bild: Lars Brundin
Från och med idag, söndagen den 18 augusti, kör stadsbussarna i Malmö efter nya tidtabeller. Det innebär inte bara nya avgångstider, utan även förändringar i turtäthet och vid vilka hållplatser bussarna stannar.
På linje 1 mellan Elinelund och Kristineberg försvinner de tre hållplatserna Vilebovägen, Pilevallsvägen och Fajansvägen, där få passagerare kliver av och på.
På linje 4 övergår man från femminuterstrafik till sexminuterstrafik, i syfta att öka punktligheten. Dessutom slutar bussarna att stanna vid hållplats Valdemarsro, som även den är glest trafikerad.
På linje 5, mellan Västra hamnen och Stenkällan, har antalet passagerare nästan fördubblats sedan man började trafikera sträckan med de nya superbussarna för fem år sedan. För att möta det ökande passagerarunderlaget sätter Skånetrafiken nu in fler bussar på linjen.
Även på linje 6 sätter man in fler bussar, både vanliga och ledbussar. Dessutom ytterligare en buss i rusningstrafik på morgonen.
På linjerna 2, 4 och 7 glesas trafiken ut på söndagar. Istället för en buss var tjugonde minut, går man över till en buss var trettionde minut.
Vissa turer på linje 31 mellan Bulltofta och Västra hamnen dras in. På morgnar och eftermiddagar kommer dock fler bussar att köra i Mellerst hamnen.
Linje 32 kommer att köra var tionde minut istället för var femtonde på morgnar och eftermiddagar.
Gå till toppen