Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Storförlust för Borgeby mot topplag

Trots en lovande inledning av matchen blev Hammarby till slut för svårt för Borgeby, som förlorade med 0–5. Hemmalaget öppnade stark och var bra med spelmässigt, men i 24:e minuten fick gästande topplaget frispark på mittplan, lyfte in bollen och gjorde 0–1 på sin första farlighet i matchen. När 0–2 kom på hörna i slutet av första halvlek och 0–3 nästan direkt efter paus, var det mer eller mindre kört för Borgeby.

– Spelmässigt gjorde vi det ändå bra, vi föll på fasta situationer. Sedan har lag som Hammarby förstås en spets som vi inte besitter, konstaterade Borgebys tränare Patrik Persson.
Att siffrorna till slut rann iväg var inte mycket att säga om. Borgeby måste nu vinna eller i alla fall ta poäng mot ett annat topplag, AIK, nästa helg för att ha chans att hänga kvar i serien.
– Spelar vi såhär mot lag på nedre halvan ska det räcka till vinst och poäng. Mot topplagen är det svårare just för att de har sin spets. Men nu handlar allt om att vinna i Solna, vi måste sikta på det. Och vi försökte också ta med oss något positivt från denna match genom att hålla kvar rätt attityd matchen igenom trots att det var kört och det tycker jag vi gjorde också, menade Patrik Persson.
Gå till toppen