Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: Bnei Yehuda föll på straffar på måndagen

På torsdag spelar Malmö FF mot israeliska Bnei Yehuda i Europa League playoff. På måndagen spelade faktiskt det israeliska laget match – och föll.
Den ordinarie ligasäsongen är inte igång, men det spelas ett slags ligacup under sommaren mellan lagen i högsta och näst högsta serien.
Bnei Yehuda mötte ett lag som heter Ashdod borta i en match om femteplatsen.
MFF-motståndaren tog tidigt ledningen genom en spelare som heter Dor Elo. En försvarare som inte spelat i några av kvalmatcherna enligt Uefas hemsida.
Ashdod kvitterade och vann med 4–2 efter straffar. Ungefär så mycket har jag lyckats utröna.
Hittade långt om länge med hjälp av en läsare något som kan förmodas vara en startelva. Utifrån Europa League-statistiken på Uefa verkade det som att ca en tredjedel spelat två matcher i kvalet, en tredjedel en och övriga ingen alls. Någon som spelade matchen finns inte ens bland Bnei Yehudas spelare som är anmälda till Uefa.
Även om man behöver matchning för att komma igång, så har ju matcher spelats i Europa League-kvalet och det vore inte så klokt att spela match tre dagar innan det är dags i Malmö kan man tycka.
Ashdod var ett lag som med nöd och näppe klarade kontraktet förra säsongen.
Gå till toppen