Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Frukthandlare startar kafé i rådhuset

I två år har kommunen letat efter någon som vill starta restaurang eller kafé vid biblioteket på torget. Nu har Ali Mohammed, som driver Staffanstorps frukt & grönt, bestämt sig för att nappa.

Inom några veckor räknar Ali Mohammed och hans kusin med att öppna det nya kaféet.Bild: Foto: Privat
I samband med Kulturlyftet, då biblioteket flyttade in i Rådhuset, var tanken att det även skulle öppna ett kafé i byggnaden. Syftet var torget skulle bli mer levande. Att hitta någon som ville starta verksamheten har dock inte varit det lättaste.
Men nu står det alltså klart att Ali Mohammed, som driver frukthandeln på torget, kommer att starta kaféet tillsammans med sin kusin Ahmed Uria. Där kommer de bland annat att servera frukost, särskilda ostar och ha en salladsbar.
Ahmed Uria.Bild: Foto: Privat
Varför startar ni?
– För att Rådhuset behöver ett kafé, nu är det ju helt tomt, säger Ali Mohammed.
Inom några veckor räknar de med att öppna.
– Det ska bli spännande. Jag hoppas att många kommer att sitta där och dricka kaffe och läsa böcker, säger frukthandlaren.
Gå till toppen