Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Terrormisstänkt godtar sinnesundersökning

Philip Manshaus tillsammans med sin advokat Unni Fries.Bild: Cornelius Poppe/NTB Scanpix/TT
Den 21-årige Philip Manshaus, som misstänks för attacken mot en moské i norska Bærum, går med på att genomgå en psykiatrisk undersökning.
Manshaus har förhörts två gånger sedan han greps i anslutning till al-Noor Islamic Centre för lite mer än en vecka sedan. Han har medgett att han avlossade skott vid moskén samt låg bakom sin styvsysters död, men erkänner sig inte skyldig till brott. Nya förhör väntas äga rum i veckan.
Manshaus har häktats i fyra veckor för attacken mot moskén, mordförsök samt mord på sin 17-åriga styvsyster som hittades död i en lägenhet i Bærum. Polisen har sagt att hans aktivitet på internet tyder på att han har högerextrema åsikter. Han har även hyllat personerna bakom flera hatmotiverade skjutningar, bland annat den i El Paso i USA där 22 personer dödades.
Gå till toppen