Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vollmers hårdsatsar – köper pub i Malmö och startar nytt på konstgjord ö i Kina

Bröderna Vollmer nöjer sig inte med att driva tvåstjärniga Michelinrestaurangen Vollmers och systerkrogen Snapphane i Malmö. Nu tar de även över en av Malmös främsta pubar, men har samtidigt siktet satt mot ett gigantiskt projekt i Kina där de ska bygga upp minst två nya restauranger på en konstgjord ö.

Ocean Flower Island består av huvudön på bilden, men med en mängd sidoöar utanför. Essence by Vollmers ska ligga på udden längst ner till vänster.Bild: China Evergrande Group
Bröderna Mats och Ebbe Vollmer har gjort ett stort avtryck i Malmös kroghistoria. Med restaurangen Vollmers på Tegelgårdsgatan var de inte bara först i staden att få en stjärna i Michelinguiden, men också först med två stjärnor. Medan lillebror Mats Vollmer fokuserar på Vollmers har storebror Ebbe Vollmer drivit systerrestaurangen Snapphane på Adelgatan. Men det finns också en mellanbror, Richard Vollmer, som har en kockbakgrund men på senare år arbetat som ordningsvakt i Stockholm. Nu är han på väg in i familjeföretaget. Nu har de nämligen tagit över den brittiska puben Green Lion på Skeppsbron i Malmö.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen