Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brittisk häst blödde – EM-bronset till Sverige

Patrik Kittel sparkade hårt i gruset och ville bort från arenan så fort han bara kunde. Han fick snällt återvända. Under några förvirrade minuter förvandlades djup besvikelse till sprudlande glädje. En blödande brittisk häst gav Sverige lagbronset i EM-dressyren. – Jag är mycket stolt över den här medaljen, säger han.

Svenska dressyrlaget med Patrik Kittel, Antonia Ramel, Therese Nilshagen och Juliette Ramel med EM-bronsmedaljerna.Bild: Pontus Lundahl/TT
En helt klar bild av vad som egentligen hände runt 15-tiden i Kralingse Bos i Rotterdam är svår att återge. Uppgifterna är lika många som de inblandade personerna men något i den här stilen, i ett försök till kronologisk ordning, inträffade i EM-dressyrens lagtävling och under några kaotiska minuter strax efter dess avslut:

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen