Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre anhållna för mord i Danderyd

Tre personer har anhållits på sannolika skäl misstänkta för mordet på en man i 50-årsåldern i Stocksund i Danderyds kommun på måndagskvällen.

Polis och tekniker vid avspärrning vid den plats i Stocksund strax norr om Stockholm där en man avled efter en skottlossning på måndagskvällen. Tre personer har anhållits misstänkta för mord.Bild: Jessica Gow/TT
De anhållna hämtades till förhör under natten, enligt polisen.
– I samband med förhören har det skett gripanden och under morgonen har de tre personerna anhållits misstänkta för mord, säger Ola Österling, polisens presstalesperson.
Åklagare Peter Claesson säger till TT att personerna är anhållna på sannolika skäl.
Polisen larmades till en plats utomhus i Stocksund klockan 20.22 på måndagen efter uppgifter om skottlossning. De hittade då en svårt skottskadad man som senare avled.
De tre anhållna ska förhöras på nytt under dagen, enligt Ola Österling.
– Man håller även på med en analys av alla uppgifter som har kommit in under natten, vad som framkommit i förhör och vad som säkrats i den tekniska undersökningen som är på väg att slutföras.
Under dagen ska polisen ha uniformerad personal på plats i Stocksund för att besvara frågor och ta emot uppgifter från allmänheten.
Gå till toppen