Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åttiotal hushåll ordnar loppisar på tomten

I helgen förvandlas Bara till något av en jättelik loppmarknad när ett åttiotal hushåll ordnar utförsäljningar på sina tomter.

Bild: Patrik Renmark
Idén kommer från Slöinge i Halland.
– Vi tyckte att det var en kul idé. Många har ju rätt mycket att sälja, men har kanske inte tid att ta sig till en loppmarknad. Men om det bara handlar om att bära ut saker på sin uppfart är det enklare, säger Christina Andersson som är en av krafterna bakom evenemanget.
Försäljningen är tänkt att pågå lördag och söndag 24-25 augusti klockan 10-15. Personer som vill delta kan anmäla sig fram till på torsdag. På onsdagsförmiddagen hade 78 hushåll gjort det.
Alla som ordnar försäljningar kommer med på en digital karta som gör att besökare lättare kan hitta.
– Om det faller väl ut kan det säkert bli återkommande. Men det ska inte vara för ofta. En eller två gånger om året är nog lagom så att folk hinner samla på sig grejer att sälja, säger Christina Andersson som själv tänker delta.
– Jag har rensat i alla garderober. Damkläder, herrkläder, barnkläder, leksaker, skivor, filmer och massor av annat, säger hon.
Finns det inte en risk att du köper på dig lika mycket som du säljer?
– Nej, jag kommer att fokusera på att sälja själv och så får vi se om jag hinner gå runt och titta på de andra ställena, säger Christina Andersson.
Gå till toppen