Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Idol”-Bragi spelar prins i Snövit-musikal

Bragi Bergsson lade fotbollsskorna på hyllan för att satsa på musiken. Nu gör han rollen som prins i "Snövit the musical". Arkivbild.Bild: Stina Stjernkvist / TT
”Idol”-finalisten Bragi Bergsson snubblade på målsnöret och åkte ut i semifinalen i fjolårets ”Idol”. Nu är den Islandsfödde göteborgaren, som lade fotbollsskorna och läraryrket åt sidan för att satsa på musiken, aktuell i rollen som prins i ”Snövit - the musical”.
”Förutom att vara ganska ny inom musiken så har jag egentligen aldrig skådespelat. Jag var röstskådespelare i ett tv-program som barn men det var länge sedan och det här blir någonting helt annat. Så just skådespelardelen blir nog den största utmaningen men också något jag ser väldigt mycket fram emot”, säger Bragi i ett pressmeddelande.
I rollen som Snövit syns Bob Hellberg och musikalveteranen Anna Norberg gör dubbelrollen som drottning och häxa.
”Snövit - the musical”, baserad på bröderna Grimms klassiska saga, har nypremiär på Göta Lejon i Stockholm den 23 November och spelas på Lorensbergsteatern i Göteborg den 2 maj 2020.
Gå till toppen