Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man åtalas för mord på sin fru i Avesta

I februari i år inleddes en stor sökinsats efter en försvunnen och misstänkt mördad kvinna från Avesta. Samtidigt pågick jakten på hennes flyende make. Nu åtalas den 45-årige mannen för mord.

Kvinnan från Avesta hittades mördad utanför Gävle. Nu åtalas hennes make för mordet. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Den 10 februari i år anmäldes kvinnan från Avesta försvunnen. Redan tidigt fanns misstankar om att hon blivit mördad, och hennes 45-årige make pekades ut som gärningsman.
Han hade dock flytt landet tillsammans med parets gemensamma barn. Den 12 februari kunde han gripas vid en gränskontroll i Slovenien, och fördes senare till Sverige. I slutet av februari hittades kvinnan mördad norr om Gävle, och nu åtalas 45-åringen för mordet.
Enligt åklagaren Ida Axelsson har mannen mördat sin fru i parets bostad i Avesta, för att sedan föra kroppen därifrån. Vad som ledde fram till detta är oklart.
– Det har i utredningen inte framkommit något enkelt och klart svar på den frågan. Det har framkommit olika omständigheter som skulle kunna ha betydelse, en del i bakgrunden till den här händelsen. Det får vi återkomma till närmare till under huvudförhandlingen och fråga de inblandade personerna närmare om, säger Ida Axelsson.
TT: Finns det en historia av våldsamt beteende från hans sida under den här relationen?
– Nej, det har det inte funnits.
Enligt åklagaren har mannen förnekat brott. TT söker en kommentar från hans försvarare.
Gå till toppen