Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man åtalas för mord på sin fru i Avesta

I februari i år inleddes en stor sökinsats efter en försvunnen och misstänkt mördad kvinna från Avesta. Samtidigt pågick jakten på hennes flyende make. Nu åtalas den 45-årige mannen för mord.

Kvinnan från Avesta hittades mördad utanför Gävle. Nu åtalas hennes make för mordet. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Den 10 februari i år anmäldes kvinnan från Avesta försvunnen. Redan tidigt fanns misstankar om att hon blivit mördad, och hennes 45-årige make pekades ut som gärningsman.
Han hade dock flytt landet tillsammans med parets gemensamma barn. Den 12 februari kunde han gripas vid en gränskontroll i Slovenien, och fördes senare till Sverige. I slutet av februari hittades kvinnan mördad norr om Gävle, och nu åtalas 45-åringen för mordet.
Enligt åklagaren Ida Axelsson har mannen mördat sin fru i parets bostad i Avesta, för att sedan föra kroppen därifrån. Vad som ledde fram till detta är oklart.
– Det har i utredningen inte framkommit något enkelt och klart svar på den frågan. Det har framkommit olika omständigheter som skulle kunna ha betydelse, en del i bakgrunden till den här händelsen. Det får vi återkomma till närmare till under huvudförhandlingen och fråga de inblandade personerna närmare om, säger Ida Axelsson.
TT: Finns det en historia av våldsamt beteende från hans sida under den här relationen?
– Nej, det har det inte funnits.
Enligt åklagaren har mannen förnekat brott. TT söker en kommentar från hans försvarare.
Gå till toppen