Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Barn hittades inlåsta med kedja och grind

Ett par i Söderhamns kommun åtalas för olaga frihetsberövande sedan polisen hittat två små barn instängda i olika rum i en lägenhet. Den ena dörren var låst med en säkerhetskedja och framför dörröppningen till det andra rummet stod en byrå och en barngrind.

Ett par åtalas för olaga frihetsberövande, de misstänks ha låst in sina barn. Arkivbild.Bild: Christine Olsson/TT
Det hela uppdagades i början av året, då en polispatrull befann sig på platsen i ett annat ärende. Efter upprepade knackningar på ytterdörren tog sig polisen in i bostaden, där paret låg och sov.
– Man fick gå in i lägenheten, och där anträffade man de här två barnen i varsitt rum, säger åklagare Pernilla Wilén till TT.
Enligt åtalet var barnen vakna och hade nerkissade blöjor på sig, skriver helahälsingland.se.
En av de misstänkta är barnens förälder. Båda nekar till brott, men Pernilla Wilén vill inte säga något om vad de har sagt i polisförhör eller om de lämnat någon förklaring till det hela.
– Jag vill inte gå in på deras uppgifter. De har blivit hörda några gånger av polisen, men jag vill inte föregå förhandlingen. Men kedjorna och grinden har satts upp medvetet, säger Wilén.
Det finns dock inget som tyder på att barnen blivit misshandlade, säger Wilén.
Eftersom det handlar om ett misstänkt brott mot barn anmäls händelsen även till socialtjänsten.
Gå till toppen