Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Postbil rammades av truck i Lund – Postnord vill sluta köra in på företag

Efter olycka och kritik från Arbetsmiljöverket ser Postnord över rutinerna.

Det var den 1 augusti som en truck på Alfa Laval kolliderade med en postbil så att en gaffel gick genom plåten. Vare sig brevbärare eller truckförare kom till skada vid händelsen, men nu hoppas Postnord slippa köra in på företagsområden så att riskerna minimeras.
– Vi vill helst lämna posten hos vakten och inte behöva köra in, säger Mattias Strandell, produktionschef på Posten Lund.
Arbetsmiljöverket riktade den 14 augusti kritik mot att Postnord inte tillräckligt undersökt riskerna för olycksfall då post hämtas och lämnas. Olyckan den 1 augusti anmäldes dessutom inte omgående till Arbetsmiljöverket. Det var en miss, enligt Mattias Strandell.
Senast den sista september ska Postnord skicka in en handlingsplan till Arbetsmiljöverket. Mattias Strandell säger att man redan informerat alla sina medarbetare om att postbilarna framöver inte ska köra in på privata områden.
– Vi kommer att kontakta samtliga företag, där vi kör in på privat område, om att vi ska hämta och lämna post hos vakt eller i reception.
Gå till toppen