Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skadegörelse på Sandeplanskolan

Någon gång mellan den 9 och 12 augusti förstördes 18 fönster på Sandeplanskolan i Höllviken, enligt uppgift ska det vara skotthål, men någon bevisning finns det inte.

Enligt anmälan som gjorts av vaktmästaren på skolan ska fönstren vara förstörda och beskjutna med någon typ av luftvapen, men några spår har inte hittats. Polisen har inte varit på platsen och enligt Magnus Nilsson, kommissarie på polisen i Trelleborg kan spår av luftvapen vara svåra att hitta.
Rektorn på skolan tror att det kan röra sig om att man använt säkerhetshammare som finns på bussar, de ger små hål som kan påminna om skotthål.
– Vi har inte fått uppgifter om några spår på platsen, inga övervakningsfilmer och inga vittnesuppgifter, så i nuläget är detta ingenting vi jobbar vidare med, säger han.
Enligt Magnus Nilsson är det vanligt med skadegörelse inför skolstart men på Sandeplanskolan har man varit mer skonade än tidigare år.
– Vi har haft en lugnare sommar än tidigare och det har varit mindre skadegörelse än i fjor, så det känns tråkigt att avsluta på det här sättet, säger Liselotte Johnsson, rektor på Sandeplanskolan.
Eleverna började skolan på tisdagen.
– Vi har haft en positiv uppstart men det känns såklart jättetråkigt att eleverna kommer tillbaka efter sommaren till tejpade fönster. Jag kan tänka mig att det finns mycket frågor och att det pratas om detta en del, säger Liselotte Johnsson.
De förstörda fönsterna tillhör skolans ”b-hus”, där förskoleklass upp till och med årskurs tre håller till. Nu är de tejpade i väntan på att bli utbytta och lagade.
– Utifrån det som vi vet så finns det ingen hotbild, jag tror inte att detta är riktat mot skolans verksamhet på något sätt, säger Liselotte Johnsson.
Rektorn tror att det hela kommer att klaras upp.
– Vi har haft ett framgångsrikt arbete med trygghetsvärdar på skolgården under eftermiddagar och kvällar, men det sitter ungdomar här om kvällarna och jag tror säkert att någon vet något, vi har goda förhoppningar på att reda ut detta, säger Liselotte Johnsson.
Gå till toppen