Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skjuts för amerikansk bostadsförsäljning

En stark arbetsmarknad och gynnsamt ränteläge för amorteringar bidrog till att lyfta amerikansk bostadsförsäljning i juli. Arkivbild.Bild: John Bazemore/AP/TT
En stark arbetsmarknad och gynnsamt ränteläge bidrog till att lyfta amerikansk bostadsförsäljning i juli. En ökning med 2,5 procent betydde en beräknad årstakt på 5,42 miljoner enheter enligt statistik från National Association of Realtors (NAR). Detta toppade ekonomernas förväntningar vilket i sin tur låg på 5,39 miljoner, enligt Reuters prognos.
Samtidigt reviderades junisiffrorna upp från tidigare 5,27 miljoner enheter till 5,29 miljoner enheter. Den amerikanska centralbanken Federal Reserve valde i juli att sänka styrräntan för första gången sedan 2008 samtidigt som USA:s arbetslöshet ligger på den lägsta nivån sedan nära 50 år tillbaka.
Gå till toppen