Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Torn nära cupskräll: ”En fantastisk match”

Svenska cupen, herrar: Torn–Jönköpings Södra 1–2 efter förlängning, 1–1 (1–1) vid full tid)
Torn var åtta minuter från en straffläggning. Men då avgjorde Jönköpings Södra, och i och med det har Torn gjort sitt i Svenska cupen.
– Väldigt bittert. Vi gjorde en fantastisk match och det kändes som om det var tillfälligheter som avgjorde, sa Torns tränare Richard Ringhov.
Jönköpings Södra tillhör topplagen i Superettan och hade inte förlorat på sina åtta senaste seriematcher. Men mot Torn fick man slita. Patrik Östlund stod för en fin individuell prestation när han gav Torn ledningen med 1–0 tidigt i första halvlek. Jönköpings Södra kvitterade 20 minuter senare, men trots att båda lagen hade chanser att avgöra stod det 1–1 efter 90 minuter. Även förlängningen var jämn, men en bit in i den andra förlängningskvarten lyckades Jönköpings Södra göra 2–1.
– Båda deras mål var likadana. Inspel från kanten där de kom först på bollen. Om det var något litet som skiljde lagen åt så var det kanske det. Att de var lite mer effektiva när de fick sina lägen, sa Richard Ringhov.
Torn gjorde en sista ansträngning för att kvittera och få till en straffläggning. Men utan att lyckas.
– Vi hade en nick som gick en halv meter utanför. Men vi kan inte vara besvikna över det här. Det var länge sedan som vi gjorde en så här gedigen insats. Det var bara det allra sista som saknades.
Gå till toppen