Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De kan få årets Crimetime Awards

Mari Jungstedt är nominerad till Crimetime Bookbeat Award. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
Deckarfestivalen Crimetime presenterar de nominerade till årets Crimetime Awards. Crimetime Bookbeat Award delas ut utan jury. De nominerade är i stället de fem författare vars tre senaste böcker lyssnats på mest under det gångna året: Emelie Schepp, Lars Kepler, Mari Jungstedt, duon Michael Hjort & Hans Rosenfeldt samt Sofie Sarenbrant.
Den som har flest avslutade lyssningar och får högst betyg av lyssnarna får priset.
Årets barndeckare utses däremot av en jury samt av läsarnas röster som väger lika tungt. De nominerade är: Martin Widmark och Helena Willis för serien om LasseMajas detektivbyrå, Sara Lövestam för ”Gruvan”, Carin Gerhardsen och Petter Lidbeck för ”Ett annat jag: Projekt Gemini”, Petrus Dahlin och Johanna Kristiansson för serien ”Läs på egen risk” och Helena Dahlgren för serien om ”Ödesryttarna”.
Crimetime delar även ut pris till årets deckardebutant samt ett hederspris. Deckarfestivalen arrangeras numera på Bokmässan i Göteborg.
Gå till toppen