Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Janice och Gardell i ”Potterpodden”

JK Rowlings första bok om Harry Potter gavs ut 1997 i Storbritannien. Två år senare gavs den ut på svenska, översatt av Lena Fries-Gedin. Arkivbild.Bild: Lefteris Pitarakis
För att uppmärksamma att det har gått 20 år sedan den första Harry Potter-boken kom ut på svenska lanseras ”Potterpodden – Harry Potter bok för bok”.
Medverkar gör bland andra artisten Janice, författaren Jonas Gardell och skådespelaren Björn Kjellman; den sistnämnde läste in hela serien som ljudböcker. Podcasten leds av journalisten Marie Birde.
”Att höra om hur mycket folk har investerat i Harry Potter har varit så spännande. De har byggt sin identitet på den och analyserat vartenda ord i böckerna – och det har också gjort att jag sett böckerna på ett nytt, kanske mer upplyst sätt”, skriver Marie Birde i ett pressmeddelande.
”Potterpodden – Harry Potter bok för bok” har premiär den 24 augusti och ges ut av Storytel och Rabén & Sjögren. Ett nytt avsnitt läggs upp varje lördag till och med den 5 oktober.
Gå till toppen