Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Janice och Gardell i ”Potterpodden”

JK Rowlings första bok om Harry Potter gavs ut 1997 i Storbritannien. Två år senare gavs den ut på svenska, översatt av Lena Fries-Gedin. Arkivbild.Bild: Lefteris Pitarakis
För att uppmärksamma att det har gått 20 år sedan den första Harry Potter-boken kom ut på svenska lanseras ”Potterpodden – Harry Potter bok för bok”.
Medverkar gör bland andra artisten Janice, författaren Jonas Gardell och skådespelaren Björn Kjellman; den sistnämnde läste in hela serien som ljudböcker. Podcasten leds av journalisten Marie Birde.
”Att höra om hur mycket folk har investerat i Harry Potter har varit så spännande. De har byggt sin identitet på den och analyserat vartenda ord i böckerna – och det har också gjort att jag sett böckerna på ett nytt, kanske mer upplyst sätt”, skriver Marie Birde i ett pressmeddelande.
”Potterpodden – Harry Potter bok för bok” har premiär den 24 augusti och ges ut av Storytel och Rabén & Sjögren. Ett nytt avsnitt läggs upp varje lördag till och med den 5 oktober.
Gå till toppen