Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lyckat genrep för Beijmo: ”Extremt viktig allsvensk match”

Felix Beijmo genrepade inför matchen mot sin förra klubb Djurgården med att hjälpa Malmö FF till en stabil 3–0-seger mot Bnei Yehuda i playoff till Europa League.
– Vi måste vinna den matchen för att ta kommandot i den allsvenska slutspurten, sa han.

Felix Beijmo fick chansen från start mot Bnei Yehuda.Bild: LUDVIG THUNMAN
Vingbacken, som lånats in från Werder Bremen, fick chansen från start till höger, men fick det inte riktigt att funka i samarbetet med Eric Larsson och Anders Christiansen på den kanten.
Beijmo bröt mönstret med att söka sig in centralt och spela Anders Christansen som i sin tur hittade Markus Rosenberg mitt i boxen – pang på ett tillslag och 1–0 MFF i den 36:e minuten.
– Vi hade inte skapat så mycket innan dess, men där visar vi att så fort vi kommer in i motståndarnas straffområde, så är vi farliga, menade Beijmo.
Nästan precis efter sidbytet serverade han Oscar Lewicki med en passning snett inåt bakåt efter växelspel med Arnor Traustason. 3–0 och hyllningar från klacken som skanderade "krossa Djurgården!".
Felix Beijmo log.
– Det är väl det de vill, vi vill ju också vinna den matchen, så det passar väl bra, sa han och hyllade MFF-fansen.
– Extremt bra stöd hela matchen. De hjälper oss som tolfte man. Man har hört om Europakvällarna på Stadion och de levde upp till det ikväll. Det kommer bli bra stöd på söndag också hoppas jag.
BP-fostrade stockholmaren Felix Beijmo ställs mot Djurgården där han slog igenom stort för några år sedan.
– Det är väl speciellt såklart, men helt ärligt så försöker jag koppla bort att det ska vara speciellt, utan det handlar om att det är en extremt viktig allsvensk match. Vi måste vinna den matchen för att ta kommandot i den här slutspurten.
Gå till toppen