Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya hyresrätter byggs i Falsterbo

Vellingebostäder planerar att bygga tolv nya hyreslägenheter på Fädriften i Falsterbo med planerad inflyttning våren 2021.

De planerande husen kommer att uppföras längs den södra sidan av Fädriften. Illustrationen har tagits fram av Arkitektfirman Stadsstudio på uppdrag av Vellingebostäder.Bild: Arkitektfirman Stadsstudio
Bygglovet beviljades i början av augusti och om ingen överklagar räknar det kommunala bolagets vd Christer Tedestål med byggstart i oktober i år.
Enligt honom handlar det om sex tvårummare och lika många femmor i fyra huskroppar som byggs på nuvarande parkeringsytor längs Fädriften södra sida och närmast golfklubben.
– Vi äger redan ett område där med 28 hyresrätter byggda 1966. Vad vi gör i det här projektet är att förtäta med tolv lägenheter. Sex vardera om 50 respektive 98 kvadratmeter, säger Christer Tedeståhl och fortsätter:
– Det blir en typ av längsgående gathus som gör att Fädriften kommer att kunna upplevas som smalare, även om den inte blir smalare.
Planen är att börja bygga i oktober för och att bostäderna ska vara inflyttningsklara omkring första april 2021.
Lägenheterna kommer att fördelas via bostadskön.
– Numera fördelar vi alla våra lägenheter via Boplats syd. De som stod i Vellingebostäders kö tidigare tog med sig sin kötid när man aktiverade sig hos Boplats syd. Sådana personer har två kötider, säger han.
De planerade husen uppförs i form av lägenheter med två respektive fem rum.Bild: Arkitektfirman Stadsstudio
Gå till toppen