Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: Röslers respekt: kör med både livrem och hängslen

MFF-tränaren Uwe Rösler pratade mycket om Bnei Yehudas kontringsspel inför dagens match. Han visar att han menar allvar med sin laguppställning.
Det blir inte - om inte någon omskolats över natten – någon 3–4–3-uppställning, det blir 3–5-2.
Eric Larsson får fortsätta som mittback med Felix Beijmo framför sig.Bild: LUDVIG THUNMAN
Dessutom väljer han den något snabbare och över tid formstarkare Eric Larsson före Lasse Nielsen i trebackslinjen med nykomlingen Felix Beijmo framför. Precis som man spelade mot Falkenberg och bara släppte till en rejäl chans på 90 minuter.
Romain Gall är den som i första hand blir ”lidande” utifrån laget som presterade så bra mot Falkenberg. Gall stortrivdes i tremannaanfallet, men är kanske inte spelaren som spelar kontrollerat och gör det hårda jobbet hemåt.
Arnor Traustason blir anfallare och Guillermo Molins finns på bänken. Verkligen ingen dramatik i det. Molins har ju besvärats av sjukdom i veckan och en formstark Traustason måste ju finnas på planen. På innermittfältet är det ju trångt.
Uwe Rösler visar med kvällens uppställning att nollan bakåt är viktigare än ettan framåt och jag kan bara hålla med.
Även om det hade varit häftigt att se den lite mer offensiva uppställningen, det ska erkännas.
Värt att notera i övrigt är också att MFF varit väldigt sparsamt med att dra på sig gula kort i de tre inledande kvalomgångarna. Med reservation för att jag missat något på Uefas hemsida, men har bara hittat fem spelare med ett gult kort var. Dessa är: Romain Gall, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari, Guillermo Molins och Markus Rosenberg.
Gå till toppen