Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lydingegolfaren Lagergren nosar på ledning efter första dagen

När stjärnor som Henrik Stenson och Alex Norén hamnade längre bak i fältet klev Joakim Lagergren fram. 27-åringen stod för 63 slag, sju under par, och ligger delad tvåa efter första dagen på Scandinavian Invitation – inför ett stort publikstöd. – Det kändes som att jag vann bucklan på 18:e när jag satte putten, säger han skämtsamt.

Joakim Lagergren gick bäst av svenskarna på första dagen av Europatourtävlingen i Göteborg och är delad tvåa. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
Det var inte Henrik Stenson eller Alex Norén som stod för det bästa spelet bland svenskarna på första dagen av Europatourtävlingen i golf i Göteborg. I stället befinner sig Joakim Lagergren högst upp bland svenskarna. 27-åringen är delad tvåa efter att ha gått sju under par, ett slag bakom ledande australiern Wade Ormsby och fyra slag före näst bästa svensk.
– Jag spelade väldigt fint i dag. Jag var bra från tee och in mot greenerna. Några halvdana slag men också några riktiga kvalitetsslag. 63... jag menar, spelar man bra då blir det lågt, säger Lagergren.
Lydingegolfaren som är bosatt i Stockholm, som tog sin enda Europatourseger i Italien i fjol, känner sig lugn inför resterande rundor.
– Jag tycker att jag stannar i nuet jättebra i dag och ska fortsätta göra det i morgon och i helgen. Jag kör slag för slag. Ja, gamla klyschor, säger han.
TT: Med 27 svenskar i startfältet – tänker man på att vara bäste svensk?
– Nej, inget alls faktiskt. Jag vill att det ska gå bra för alla svenskar. Lite tråkigt att inga fler är längst uppe på ledartavlan. Jag önskar dem all lycka, säger han.
Stjärnan Henrik Stensons första runda går att dela in i tre partier: En tuff inledning, ett strålande mittparti och en mindre bra avslutning.
Stenson fick en tidig uppförsbacke och låg +2 efter de sex första hålen. Sakta men säkert började däremot 43-åringen visa sin kapacitet. Bland annat slog han fyra raka birdies och var ett tag uppe på tre under par. Men med fyra hål kvar att spela blev det två bogeys och Stenson landade på 69 slag, ett under par.
Efteråt var det ändå en hyfsat nöjd golfstjärna, med tanke på den tuffa inledningen.
– Hade du frågat mig på 16:e tee (startade från tionde) om jag tog ett under par hade jag nog tagit det och satt mig och kollat på de andra när de spelade, säger Stenson som var nöjd med uppryckningen.
Samtidigt hade han gärna sett ett bättre slutresultat.
– Jag gick ändå tre under par de sista elva, tolv hålen. Mycket vill ha mer. Får man det till tre under vill man inte avsluta sämre än det, säger han.
Stenson sju slag efter ledaren och erkänner att han måste växla upp lite under fredagen.
– Rutin och erfarenhet har man så det räcker till. Men det krävs att vända läget lite grann. Jag måste spela bättre, och plocka upp det några pinnhål helt klart, säger Stenson som jagar sin första Europatourseger på svensk mark.
Näst bäst av svenskarna är 20-årige amatören David Nyfjäll tillsammans med Alexander Björk och Sebastian Söderberg på tre under par. Leder gör Wade Ormsby på -8 och Joakim Lagergren delar andraplatsen tillsammans med fransmannen Alexander Levy.
Gå till toppen