Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

United i möte med Twitter om rasism

Manchester Uniteds Paul Pogba är en av flera spelare som har blivit utsatt för rasism på sociala medier den senaste tiden.Bild: Rui Vieira/AP/TT
Flera engelska fotbollsspelare har på sistone utsatts för rasism på sociala medier. Därför har nu klubben Manchester United, tillsammans med antirasismorganisationen Kick it out, bestämt träff med representanter från Twitter.
”Vi vet att vi måste göra mer för att skydda våra användare. Rasistiskt beteende har ingen plats på vår plattform och vi fördömer det kraftfullt”, säger Twitter enligt The Guardian.
Manchester United-stjärnan Paul Pogba fick häromdagen ta emot rasistiska kommentarer efter att ha missat en straff i lagets senaste match mot Wolverhampton. Dessförinnan har både Chelseas 21-åriga anfallare Tammy Abraham, och Readings 23-åriga mittfältare Yakou Méïté råkat ut för liknande angrepp på sociala medier.
Phil Neville, förbundskapten för det engelska damlandslaget, har efter händelserna rekommenderat alla professionella spelare att bojkotta sociala medier i ett halvår – som en markering mot den ökade rasismen.
Gå till toppen