Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ytterligare två Malmöbor misstänkta för bombdåd i Köpenhamn

Ytterligare två män anhölls under onsdagen misstänkta för inblandning i bombdådet mot Skatteverket i Köpenhamn. En av dem släpptes dock efter förhör.

Båda männen, 27 och 22 år gamla, misstänks för grov allmänfarlig ödeläggelse och greps under onsdagseftermiddagen.
– Själva polisinsatsen kan vi inte gå in på, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson.
Männen har förordnats varsin försvarsadvokat av Malmö tingsrätt.
– Jag kan inte lämna någon kommentar överhuvudtaget, säger advokat Lars Kruse som försvarar den ene av männen.
Åklagaren har fram till och med lördag att begära männen häktade.
Sedan tidigare sitter en 23-årig svensk frihetsberövad misstänkt för inblandning i dådet den 6 augusti. Mannen ska överlämnas till Danmark, enligt beslut i tingsrätten som ännu inte vunnit laga kraft.
Han har fredagen på sig att överklaga.
– Mig veterligen har han inte gjort det än, säger åklagaren Kristina Lindhoff Carleson som i övrigt är förtegen kring vilka utredningsåtgärder som väntar.
I samband med husrannsakan hemma hos den misstänkte beslagtogs bland annat datorer, mobiltelefoner och klädesplagg som kan utgöra viktig bevisning i den danska polisutredningen.
23-åringen motsätter sig dock att hans tillhörigheter lämnas över till Danmark. Malmö tingsrätt ska nu pröva om beslagen hos honom och andra misstänka ska överlämnas.
En annan misstänkt är på fri fot men jagas av polisen.
Även danska polisen är förtegen kring utredningen. På hemsidan säger polischefen Brian Belling:
”Vi ser mycket allvarligt på attacken mot Skattestyrelsen och fortsätter våra omfattande efterforskningar. Vi har ett mycket gott samarbete med svensk polis och har förhoppningar om att kunna ställa gärningsmännen till svars”.
Läs också 22-åringen utlämnas till Danmark
Texten uppdateras.
Gå till toppen