Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fler dagtåg till Berlin i höst och vinter

Sugen på Berlin Maraton i höst, trettioårsfirandet av Berlinmurens fall eller till stadens julmarknader? Nu ska fler Snälltåg gå även på dagtid till Berlin.

Fler är intresserade av att resa ut i Europa med tåget.
De tre nya avgångarna från Snälltåget kommer gå i samband med stora händelser i Berlin som stadens maraton, firandet av Berlinmurens fall och julmarknader. Men istället för de vanliga nattågen kommer morgonpigga Malmöbor kunna stiga på klockan 07.00.
– Vi hade helst sett fler nattåg då vi vet att intresset är stort från Malmö, men vi måste anpassa oss till de färjetider som finns och vi ser en rätt stor marknad från Stockholm också, säger Marco Andersson, marknadschef på Snälltåget.
Det är inte helt fastställt när tåget som startar i Stockholm 22.30 och resa med Stena Lines färja mellan Trelleborg och Sassnitz kommer nå slutdestinationen Berlin, men enligt Marco Andersson kommer det sannolikt vara framme runt 16-tiden dagen efter.
Under sommaren har Snälltåget haft en ökning av resenärer på 47 procent jämfört med 2018. Det är också anledningen till denna satsning.
– Jag vill inte använda ordet flygskam, utan använder istället tågskryt. Intresset för tågresor är jättestort och ambitionen är fulla tåg, säger Marco Andersson.
Första tåget går 26 september.
Gå till toppen