Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Henrik Larsson lämnar HIF – avgår efter ”verbala påhopp”

Henrik Larsson lämnar tränaruppdraget i HIF. Anledningen är en mängd ”verbala påhopp”, skriver klubben på sin webbplats.

Henrik Larsson lämnar HIF.Bild: LUDVIG THUNMAN
Under torsdagskvällen föll HIF tungt borta mot division 1-laget Oskarshamn. På fredagen vid lunchtid kom det överraskande beskedet att Henrik Larsson avgår med omedelbar verkan. Han återvände till klubben i mitten av juni, som ersättare för Per-Ola Ljung. Efter bara drygt två månader vid rodret väljer alltså Henrik Larsson att kliva av.
HIF skriver på sin webbplats angående orsaken till avhoppet: ”Anledningen till beslutet är den mängd verbala påhopp som han fått utstå. Detta har gjort Henriks situation ohållbar.”
HIF:s ordförande Krister Azelius säger i en kommentar:
– Det är oerhört tråkigt att det ska vara på detta vis. Vi ser allvarligt på de verbala påhoppen och kommer att gå till botten med det. Alla som verkar inom Helsingborgs IF gör det hela tiden för klubben bästa. Uppdraget Henrik fick var att hålla laget kvar i allsvenskan. När han tog över låg laget på negativ kvalplats och just nu ligger vi på tolfte plats med två poäng ner till den negativa kvalplatsen. Utifrån var vi står nu har han klarat uppdraget.
HIF meddelar också att nuvarande tränarkonstellation kommer att leda laget tills vidare.
Gå till toppen