Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Krisande Djurgården byter tränare

Djurgårdens tränare Joel Riddez lämnar planen efter förlusten i onsdagens allsvenska match mot Kif Örebro. Nu lämnar han också rollen som huvudtränare.Bild: Jessica Gow/TT
Djurgården agerar efter en hittills svag säsong i damallsvenskan i fotboll. Joel Riddez får lämna posten som huvudtränare för att i stället fokusera helt på sin roll som sportchef i klubben.
Tidigare assisterande tränaren Pierre Fondin tar över efter Riddez, och började hålla i lagets träningar redan på fredagen inför söndagens bortamatch mot Kristianstad.
”Även om det känns väldigt tråkigt att lämna över tränaransvaret, så har vi gemensamt kommit fram till att det behövs en förändring”, säger Joel Riddez till klubbens hemsida.
Tabelltian Djurgården ligger fast förankrad i botten med bara nio inspelade poäng, sju upp till nian Växjö. Limhamn/Bunkeflo, sju poäng, och Kungsbacka, fyra, är just nu på de två nedflyttningsplatserna.
”Vår förhoppning är att det ska ge en nytändning i laget med tanke på situationen, och där har självklart även spelarna ett stort ansvar i att se till att vi kan vända uppåt i tabellen”, säger Djurgårdens verksamhetschef Ola Danhard, som har huvudansvaret för damlaget.
Gå till toppen