Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Landvinningar i nordväst för syrisk militär

Syriska styrkor har omringat rebeller i flera städer i landets nordvästra delar men också intagit städer, rapporterar statliga medier och observatörer. Flera av städerna har kontrollerats av rebellerna i årtal.

En turkisk militärkonvoj som fastnat norr om staden Khan Sheikhun i nordvästra Syrien sedan staden intagits av regimen.Bild: Murat Kibritoglu/DHA/AP/TT
Den syriska militären rör sig med ryskt understöd allt längre in i rebellernas områden, rapporterar landets statliga tv-kanal al-Ikhbariya. En turkisk observationspost i staden Morek i den norra delen av Hamaprovinsen är omringad sedan regeringsstyrkor tagit flera andra städer och byar och trängt djupt in i området, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen