Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmös matcyklar flyttar ihop – vill starta ny festival

Malmös matcyklar börjar nu samarbeta och tar plats i gemensam lokal på Augustenborgstorget. Kanske blir det nästa år ett matcykelhörn på Malmöfestivalen och en matcykelfestival. ”Världens klimatproblem gör att vi kommer att behöva flytta allt mer verksamhet från bilar till cykel”, säger The Tapioka Bikes Fábio Saraiva Schott.

Michelle Saunders och Fábio Saraiva Schott har startat två av Malmös matcyklar: Folkets Pops och The Tapioka Bike.Bild: Pedallers Kitchen
När Fábio Saraiva Schott för två år sedan drog igång Malmös första foodbike, The Tapioka Bike, gjorde han det med ett stort klimatengagemang och recept på tapioka-pannkakor. De senare är gjorda på roten cassava. Under somrarna stod han på foodtrucktorget i Folkets Park, men har samtidigt gjort mycket catering.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen