Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skadad man anhållen för försök till våldtäkt – kvinna anhållen för mordförsök

En man fördes till sjukhus med skärskador efter larm om bråk i en lägenhet på fredagskvällen. Den skadade mannen har anhållits och misstänks för försök till våldtäkt. En kvinna har också anhållits, hon är misstänkt för mordförsök.

Bild: Patrick Persson
Det var klockan 22.47 på fredagskvällen som flera samtal om bråk i en lägenhet kom in till polisen. När patrullen kom fram till platsen visade det sig att en man i 40-årsåldern blivit stick- eller skärskadad.
En jämnårig kvinna greps i anslutning till lägenheten och vid fyratiden på lördagsmorgonen anhölls hon på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Den skadade mannen anhölls några timmar senare på sannolika skäl misstänkt för våldtäktsförsök.
Mannen fördes till sjukhus och har opererats under natten. Enligt polisen ska hans skador vara allvarliga.
– Han är kvar på sjukhus. Vi hoppas kunna höra honom så snart som möjligt, sa Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral, tidigt på lördagen.
Polisen kunde höra honom senare på kvällen, men han är strax efter midnatt på söndagen fortsatt kvar på sjukhuset.
På lördagen skulle även ytterligare förhör hållas med kvinnan och en teknisk undersökning genomföras på brottsplatsen.
Gå till toppen