Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stensils en hundradel från VM-final

Linnea Stensils räckte inte till i semifinalen på K1 200 meter under kanot-VM i Ungern. Arkivbild.Bild: Tobias Röstlund/TT
De svenska kanotisterna hade mer eller mindre tur med hundradelarna under VM i ungerska Szeged på fredagen. Petter Menning hade dem på sin sida när han paddlade in som trea i sitt semifinalheat på K1 200 meter – och med två hundradelars marginal tog sig till lördagens A-final som sista kanotist.
Sämre gick det för Linnea Stensils på samma distans. 25-åringen, som tog VM-brons på just 200 meter i fjol, hade greppet om en av de tre platserna till final, men en stark spurt från kazakiskan Inna Klinova förstörde eftermiddagen för svenskan. Med blott en hundradels marginal tog sig Klinova förbi och Stensils får nu rikta in sig på B-final.
Bättre gick det för Stensils i försöken på K1 500 meter. Där vann hon sitt heat och gick därmed vidare till lördagens semifinaler.
VM fungerar också som ett första OS-kval, och de fem främsta i OS-distanserna säkrar en nationsplats i nästa års olympiska spel.
Gå till toppen