Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tamt Redhawks föll mot Red Bull München

Malmö Redhawks svajade på nytt när man föll tungt i finalen mot Red Bull München, 4–7, i försäsongsturneringen i Kitzbühel.
– Det var en ganska dålig match från vår sida, sa tränaren Peter Andersson efter först förlusten under försäsongen.

Frederik Storm var tillbaka på isen.Bild: MATHILDA AHLBERG
Redhawks förlorade bagage anlände på lördagen till Kitzbühel. Till glädje för bland andra Frederik Storm som var en av spelarna som fick stå över den första matchen i försäsongsturneringen med anledning av att utrustning var på villovägar.
Spelsugen efter att ha sett matchen från läktaren på fredagen rivstartade Fredrik Storm med att sätta 1–0 redan efter 57 sekunder. Framspelningen kom från Nicolai Meyer.
Redhawksspelare i KitzbühelBild: ANDREAS PRANTER
Redhawks fortsatte att ösa på och tryckte tillbaka tyskarna som knappt kom ur egen zon under de första tio minuterna. Det som saknades var egentligen bara utdelning i mål.
Mot slutet av första perioden stack München upp några gånger och testade Lars Volden i Redhawksmålet. Det var smakprov på vad som väntade.
– Från slutet på första och framåt tycker jag att det är Münchens match. Jag tycker inte alls att vi kommer in och spelar på det sättet som vi ville. Vi tappade det spelet som vi hade i den första perioden när vi var intensiva och jagade dem, sa tränaren Peter Andersson till Redhawks hemsida efter matchen.
Spelet jämnades ut i andra perioden och München skulle få verkligt god utdelning.
1–1 kom alldeles i inledningen på den andra perioden och halvvägs in kom även ett ledningsmål. Nu var också Malmös intensitet från första perioden som bortblåst.
Med drygt två minuter kvar av perioden kunde i alla fall Redhawks kvittera. Konstantin Komarek styrde in ett skott från Henrik Hetta.
Innan periodpaus kom dock en bjudning i egen zon när Mark Voakes fick öppen gata och behärskat kunde sätta 2–3 i Voldens ena kryss.
Redhawks kom ut tamt i den tredjeperioden och släppte tidigt in två nya mål. Uppförsbacken var kämpig för Redhawks som kom till färre och färre riktiga farligheter.
– Där kändes det som att de kontrollerade händelserna 100-procentigt, sa Peter Andersson.
Carl-Johan Lerby och Emil Sylvegård reducerade i slutminuterna, men närmare än så kom inte Redhawks. München kunde istället punktera matchen med ett sjätte och sjunde mål i tom bur.
Fakta

Redhawks resultat

Träningsmatch

Kitzbühel.

RB München–Malmö Redhawks 7–4

RB München: Chris Bourque, Maximilian Daubner, Mark Voakes, Justin Schütz, Frank Mauer, Mads Christensen, Maximilian Kastner.

Redhawks: Frederik Storm, Konstantin Komarek, Carl-Johan Lerby, Max Görtz.

Gå till toppen