Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

14 polisanmälningar i samband med MFF–Djurgården

Söndagskvällens allsvenska fotbollsmatch mellan MFF och Djurgården hanterades som en särskild händelse av polisen. Det innebär att extra resurser sattes in för att hålla ordning. Totalt fjorton polisanmälningar upprättades och elva personer frihetsberövades.

Drygt 2 000 Djurgårdssupportrar ska ha kommit på besök till Malmö, enligt polisen. Redan innan matchen greps en person misstänkt för våld mot tjänsteman.
Totalt nio personer omhändertogs i samband med matchen för att de varit för berusade eller utgjort fara för allmänheten, alternativt stört den allmänna ordningen.
Pyroteknik, som användes både under vandringarna mot Stadion och på läktarna, har varit orsaken bakom sex av de upprättade anmälningarna. Det gäller brott mot ordningslagen och framkallande av fara för annan. Den person som olovligen gick ut på planområdet under matchen gjorde sig också skyldig till brott mot ordningslagen, precis som de två personer som använt otillåten maskering.
Utöver det har en anmälan om grov misshandel upprättats, två anmälningar om narkotikabrott och en anmälan om ofredande.
Gå till toppen