Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Abe och Trump oeniga om Nordkoreas robotar

Donald Trump och Shinzo Abe är oeniga om hur allvarligt Nordkoreas uppskjutningar av kortdistansrobotar är. Här under G7-mötet i franska Biarritz.Bild: Andrew Harnik/AP/TT
USA:s president Donald Trump och Japans premiärminister Shinzo Abe visar på G7-mötet sin oenighet om hur allvarligt Nordkoreas avfyrningar av kortdistansrobotar är.
Trump, som värderar sin relation med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un högt, sade att uppskjutningarna inte bryter mot ett avtal och att de är i linje med vad andra gör.
På frågan om han är oroad över Nordkoreas uppskjutningar svarade Trump: ”Jag är inte glad över det, men återigen, det han gör är inte i strid med ett avtal.”
Abe å sin sida sade att avfyrningarna bryter mot FN-resolutioner.
Nordkoreas uppskjutningar av ballistiska kortdistansrobotar på lördagen var de sjunde i raden sedan Donald Trump och Kim Jong-Un möttes vid gränsen mellan Nord- och Sydkorea i juni.
Gå till toppen