Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Borgeby utklassat i Stockholm

Borgeby gjorde en bra första halvlek. Men det räckte inte långt i bortamatchen mot AIK.
– Visst kan man förlora, det säger jag inget om. Men inte med 0-8. I andra halvlek visade vi ingen karaktär alls. Det var pinsamt, sa Borgebys tränare Patrik Persson.

Fotboll
Elitettan, damer
AIK 8
Borgeby 0
AIK tillhör toppen av serien och Borgebys spel var därefter.
– Vi valde att spela väldigt defensivt. Dels för att vi mötte ett bra lag, dels för att de spelar på ett väldigt snabbt konstgräs. Och det såg bra ut i 45 minuter. Deras första mål var en rensning där bollen tog i ryggen på en försvarare och sedan damp ner framför fötterna på deras anfallare. Sett till antalet målchanser hade det lika gärna kunnat vara oavgjort i paus.
Borgebys tränare Patrik Persson.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Men i andra halvlek gick det sämre. AIK gjorde 2-0 i 50:e minuten, 3-0 i 54:e och 4-0 i 59:e. Sedan fortsatte målen att trilla in, det ena efter det andra.
– I det läget måste man kriga och spela med hjärtat. Visa att man vill ha med sig något hem. Men vi tappade allt det där och vek ner oss.
AIK avslutade med att göra både 7-0 och 8-0 på övertid.
– Nu ska vi ta tåget hem, och sedan får vi se hur vi går vidare. Först vår vi smälta det här, sedan måste vi hitta tillbaka till grunderna i vårt spel.
Roger Hudin Karlsson
Gå till toppen