Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

LB07 tog en skrällseger mot Örebro

LB07 tog sig över nedflyttningsstrecket efter en ny seger i damallsvenskan. På söndagen skrällde laget med en bortaseger mot Örebro, 0–1.

LB07:s Erin Gunther blev matchvinnare mot Örebro efter sitt nickmål.Bild: NICLAS JÖNSSON
Damallsvenskan: Örebro–LB07 0–1 (0–1)
LB07 har haft säsongens bästa vecka.
I tisdags kom första segern i damallsvenska på nio matcher, 2–0 mot Kungsbacka.
Reaktionen lät inte vänta på sig. På söndagen följde LB07 upp med en ny seger mot topplaget Örebro, 1–0, och laget klättrade ovanför nedflyttningsstrecket.
– Efter segern i tisdags var vi nöjda, men jag tror alla kände att de kunde prestera bättre. Vi firade segern, men var eniga om att vara tillbaka på "jobbet" till nästa match. Även efter dagens seger kunde vi enas om att det fanns mycket som kan bli bättre, sa lagkaptenen Erin Gunther som också blev matchvinnare med sitt nickmål efter 17 minuters spel.
Backen nådde högste på Olga Ahtinens hörna och gjorde matchens enda mål.
– Vi har tränat mycket på fasta situationer och hörnor så det var skönt att vi äntligen fick göra ett mål där. Den här gången föll allt ut precis som planerat. Olga slog den perfekt och jag kunde rycka ifrån min försvarare och sätta den vid den främre stolpen, sa hon.
Utöver målet var det LB07 som hade de största farligheterna. Olga Ahtinen träffade ribban med ett distansskott och Elisa Lang Nilsson sköt strax utanför i slutet när Örebros målvakt var på villovägar.
Erin Gunther har gärna sett fler LB07-mål, men att hålla nollan gladde mer.
– Det har varit en tuff säsong för oss defensivt och att hålla nollan två matcher i rad tror jag också är väldigt viktig för fortsättningen.
Gå till toppen