Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mexiko har slagit nytt folkdansrekord

882 personer dansade folkdans till mariachi-musik i Guadalajara i Mexiko under helgen. Det är nytt världsrekord. Bilden föreställer mariachi-musiker från ett annat tillfälle. Arkivbild.Bild: Guillermo Arias/AP/TT
Den som trodde att folkdans är en utdöende form måste tänka om. Under lördagen svarade Mexiko för en ny Guinness-notering i den traditionsrika företeelsen, när rekordmånga – 882 personer – dansade samtidigt.
Rekordet sattes i staden Guadalajara, där de nästan 900 deltagarna svängde sina lurviga till tonerna av mariachi-musik. För att rekordet skulle räknas var folkmassan tvungen att utföra en koreografi under minst fem minuter. Det klarade de galant.
– Det här nya rekordet visar att våra traditioner fortsätter att sprida sig bland unga människor, säger arrangören Xavier Orendain, ordförande för Guadalajaras handelskammare.
Det förra världsrekordet, i samma stad, från 2011 står sig slätt i konkurrensen. Då deltog ”bara” 457 personer.
Gå till toppen