Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Minnesord om Mikael Karlsson

Advokaten Mikael Karlsson, Helsingborg, har hastigt avlidit i en ålder av 55 år. Närmast anhöriga är hustrun Cecilia och döttrarna Amanda, Clara och Tilda.

Mikael Karlsson föddes i Växjö den 22 juni 1963. Mikael var en mycket mångsidig person. Han började spela fotboll i Östers IF redan som femåring och fortsatte i Växjö BK även efter att han flyttat till Lund för juridikstudier.
Han spelade även tennis, bordtennis och schack där han blev sydsvensk mästare. Han gick 4-årig teknisk linje på Teknikum i Växjö. Därefter gjorde han militärtjänst på I 11 i Växjö. Innan Mikael började på juristlinjen i Lund 1985 jobbade han på sin fars metallgjuteri i Åryd. Som den sociala person Mikael var blev han aktiv på Östgöta Nation, bl a som Proqurator och Qurator.
Han träffade sin fru Cecilia i Växjö 1981 och de flyttade samman i Lund 1987. 1991 fick de första dottern Amanda och därefter, Clara 1993 och Tilda 1999.
Han började sin tingsmeritering i Örnsköldsvik 1991 och därefter anställdes han på Advokatfirman Sjöfält och Uddborn i Helsingborg 1993.
Mikael började på Advokatbyrån Ström & Gulliksson, numera Advokatbyrån Gulliksson, i januari 2000. Han var den som tog ett stort ansvar för samordning och support av våra kontor i Helsingborg, Göteborg och Stockholm. Mikael var en av dem som starkt har bidragit till utvecklingen av Advokatbyrån Gulliksson, sedan 2005 som delägare.
Mikael var en enastående mentor till våra biträdande jurister och han hade ett stort kontaktnät och drog till sig många av byråns viktigaste klienter. Oavsett vilka komplicerade problem eller frågeställningar han ställdes inför svarade han oftast “Inga konstigheter”, och det verkade verkligen som det mesta var enkelt för honom.
Han var en stor glädjespridare, och var mycket älskad av alla både på Advokatbyrån Gulliksson och patentbyrån Ström & Gulliksson.
Mikael var mycket vänsäll och lojal. Han var kulturell och beläst samtidigt som han var mycket praktiskt och tekniskt begåvad. Självfallet blev han expert på maltwhisky och spred kunskap om denna, men han var också en stor vinälskare och samlare.
Den 28 maj åt jag och byråns Managing partner lunch med Mikael, och Mikael och jag valde naturligtvis isterband, en småländsk specialitet. På eftermiddagen hade vi sommarfest på kontoret. Mikael var som vanligt i högform och spred glädje omkring sig som vanligt. På förmiddagen nästa dag fick vi ett förfärligt bud. Mikael hade hastigt avlidit på väg till kontoret.
Mikael kommer att förbli i våra minnen som en enastående, empatisk och kärleksfull person, en framstående advokat och en kär vän.
Våra tankar går nu till hans familj.
Jonas Gulliksson, delägare och personal på Advokatbyrån Gulliksson
Gå till toppen