Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Segermål gav bara en poäng för Rosengård

Landslagsveteranen Caroline Seger kunde rädda en poäng till ett ineffektivt FC Rosengård i Piteå.
– Jag är nöjd med prestationen, men tycker resultatet var orättvist, sa Rosengårdstränaren Jonas Eidevall efter oavgjort, 1–1, i Piteå.

Piteås Julia Karlenäs i närkamp med Rosengårds Caroline Seger. Båda blev målskyttar under söndagen.Bild: Pär Bäckström/TT
Fotboll, damallsvenskan: Piteå–FC Rosengård 1–1 (1–0)
FC Rosengård kom till spel utan främsta målskytten Lisa-Marie Utland, som omgärdas av flyttrykten, och knäskadade Fiona Brown. Istället gav det startplats till Hanna Bennisson och Anna Anvegård.
Det var FC Rosengård som hade det spelmässiga övertaget i den första halvleken och med ett par vältajmade inspel bakom Piteås backlinje såg ut att ligga närmast ett ledningsmål. Johanna Rytting Kaneryd och Sanne Troelsgaard hade skott som krävde svettiga räddningar av Piteåmålvakten Cajsa Andersson. Jelena Cankovic hade dessutom ett ribbskott som studsade ner på felsida om mållinjen.
Efter den anstormningen fick istället Piteå utdelning i den 40:e minuten på en hörna. Sanne Troelsgaard lyckades inte styra bort Julia Karlernäs nick och Rosengård hade oväntat hamnat i ett underläge.
Piteås Julia Karlenäs nickade in 1-0 målet efter hörna i slutet av första halvlek.Bild: Pär Bäckström/TT
Rosengård hade svårt att ta tillbaka kommandot i andra halvlekens inledning och först efter att man plockat in Anam Imo och Ebba Wieder efter 62 minuter började man återta sitt offensiva övertag.
Kvitteringen kom i den 74:e. Det var åter en fast situation som gav utdelning. Caroline Seger nådde högst på Jelena Cankovics hörna.
– Skönt att "Carro" fick göra mål på en fast situation. Hon är en duktig huvudspelare och ett av våra hot. Av någon anledning har hon inte fått utdelning tidigare i år. Det var bra att hon fick göra det för hon är ett nav i vårt spel både offensivt och defensivt, sa Jonas Eidevall om sin lagkapten.
– Överlag tycker jag att vi hade situationer och chanser som vi hade kunnat göra tillräckligt med mål för att vinna, ansåg Jonas Eidevall.
Undre slutkvarten var det fortsatt press mot Piteås mål, men utan att annat än halvchanser följde.
– Jag är på det stora hela nöjd. Vi visste att det skulle bli en tuff bortamatch. Jag tycker att vi hade övertag i både spel och målchanser, men sedan är det detaljer som avgör. Om man försvarar mindre bra på fasta situationer mot ett skickligt lag som Piteå blir kostsamt, konstaterade Jonas Eidevall.
FC Rosengård missade möjligheten att utöka sin ledning i damallsvenskan. Göteborg är fortsatt två poäng bakom i tabellen.
Gå till toppen