Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bolivias president pressad av bränderna

Bolivias regering har satt in vattenbombning och välkomnar utländsk hjälp för att bekämpa de allt värre bränderna som härjar i Amazonas. Samtidigt kritiseras president Evo Morales för senfärdigt agerande och bristande skydd av regnskogen.

Brandmän vilar efter att ha släckt bränder i närheten av Robore i regionen Chiquitania i östra Bolivia under söndagen.Bild: Juan Karita
Bolivia har satt in över 2 000 brandmän samt mindre flygplan och helikoptrar för att stoppa spridningen av bränderna längs landets gräns mot Brasilien och Paraguay. Härom veckan hyrde man även in ett vattenbombplan av typen Boeing 747 från ett amerikanskt företag. Den så kallade ”supertankern”, som tidigare bland annat använts mot de omfattande bränderna i Chile 2017, kan bära närmare 74 000 liter vatten i en laddning.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen