Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Staffanstorpsbor har blivit förhörda och inlåsta i hans villa

Det tog tid innan ortsborna vande sig vid att byggnaden på Bragevägen blivit bostad. Flera år efter att Daniel Bengtzzon flyttat in i det gamla polishuset kom det folk som ville förnya sina pass. ”I början bara stövlade de in”, säger han.

Det var framför allt storleken som fick Daniel Bengtzzon att slå till på tegelvillan, som i många år användes som polishus. Att det var en hel del renoveringsjobb avskräckte honom inte. Inte heller att det stod "polis, polis, potatisgris” klottrat på fasaden.Bild: Lars Brundin
Inne på en av väggarna hemma i den renoverade tegelvillan hemma hos Daniel Bengtzzon hänger en skylt där det står "Polismyndigheten Lund, polisstationen Staffanstorp".

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen