Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Arrangörer redo att slå förra årets rekord

På lördag den 31 augusti fylls centrala Svedala ännu en gång med fordon av äldre modell när Svedala motorklubb ordnar sin årliga veterandag.

Veteranfordon från hela södra Sverige samlas på lördag i Svedala.Bild: Marcus Svensson
Enligt arrangörerna kommer hela Svedala centrum att förvandlas till utställningsområde för veteranfordon, med veterandelsmarknad på Stortorget.
Till det ordnas även utställning av veterantraktorer på cirkusplatsen vid Ågatan.
För den som vill åka ordnas transport mellan Stortorget och cirkusplatsen med öppen vagn efter traktor. Räddningstjänsten erbjuder också transport i bandvagn och visar upp andra fordon.
– Förra året noterade vi publik- och utställarrekord med bilar, motorcyklar, mopeder och andra fordon. Vi hade i princip knökfullt på Stortorget, Storgatan med sidogator och på Marknadstorget.
– Vi planerar för att kunna ta emot minst lika många och till och med fler utställare i år, berättar som Hans Järvestam som ansvarar för planering och genomförande.
Arrangemanget genomförs i samarbete med Svedala kommun och Svedala Handel och pågår mellan klockan 9 och 15.
Gå till toppen