Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunen stoppar Pilegårdens restaurang från stängning

När beskedet kom att restaurangen på Pilegården skulle stänga tillfälligt väckte det stort missnöje. Men nu står det klart att kommunen tar över restaurangverksamheten tills det finns en ny entreprenör på plats.

ISS Facility Services har drivit restaurangen på Pilegården i närmare sju år.Bild: Astrid Adelgren
Till helgen går avtalet med ISS Facility Services ut, som i dagsläget driver restaurangen på Pilegården. Men redan på tisdag nästa vecka tar kommunen över som en tillfällig lösning.
Tidigare var budskapet att restaurangens verksamhet skulle upphöra under en tid från 1 september. När Sydsvenskan var på plats tidigare i somras var missnöjet stort efter det beskedet.
– Det är rent bedrövligt, sa till exempel lunchgästen Britt-Marie Wretling.
Men nyligen ändrade sig alltså kommunen.
– Trivselpunkten är en viktig verksamhet, för hela kommunen är det prioriterat att den ska fungera som mötesplats både för äldre och personer med psykisk ohälsa. En restaurang är en viktig del i det, säger Mårthen Mirza som är avdelningschef på omsorgsförvaltningen.
Kommer gästerna att märka någon skillnad?
– En skillnad är att vi inte kommer att ha öppet på helger. Och kostsektionen kommer att ta in kockar, de vill att det ska märkas att det är någon ny som har tagit över.
Att det inte har gjorts någon upphandling innan avtalet med ISS går ut beror på att det inte funnits "politisk enighet i frågan” säger Mårthen Mirza.
– Att göra en upphandling är ju en ganska stor sak. Då behöver man ha svar på frågor, som öppettider och inriktning och utbud, och de svaren har inte riktigt funnits.
Tanken är att politikerna ska landa i svar på de frågorna nu under hösten. De ska också bestämma hur länge kommunen ska hålla i verksamheten.
Läs också Kommunen förlänger inte avtal med matleverantör i äldreomsorgen
Läs också Restaurangen på Pilegården stänger tillfälligt till hösten
Gå till toppen