Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Danmark: Svensk misstänkt för explosion häktad

Den 6 augusti skedde en explosion vid skattemyndigheten i Köpenhamn. En 22-årig svensk har nu utlämnats till Danmark. Arkivbild.Bild: Olafur Steinar Rye Gestsson
En 22-årig svensk man som misstänks för inblandning i explosionen vid skattemyndigheten i Köpenhamn har utlämnats till Danmark och häktats vid tingsrätten i Köpenhamn.
Mannen förnekade brott under onsdagens häktningsförhandling, enligt nyhetsbyrån Ritzau. Häktningen gäller i 27 dagar.
”Vi är nöjda över att den anhållne nu är på dansk jord och vi vill gärna tacka våra kolleger på andra sidan Öresund för ett gott samarbete. Det samarbetet fortsätter naturligtvist medan förundersökningen löper på, säger vice polisinspektör Brian Belling i ett pressmeddelande från Köpenhamnspolisen.
Det var den 6 augusti som en explosion skedde vid den danska skattemyndigheten. Den 22-årige mannen anhölls åtta dagar senare i Sverige. Malmö tingsrätt gav i förra veckan klartecken för utlämningen, som dock inte kunde genomföras utan att mannen fått tid på sig att överklaga beslutet.
En 23-årig svensk man är internationellt efterlyst misstänkt för inblandning i sprängdådet.
Gå till toppen