Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Regeringen oroar sig för brexitberedskapen

Regeringen är oroad för att svenska småföretag inte är redo för en avtalslös brexit – en analys som delas av branschorganisationen Företagarna. – Nu är det läge att förbereda sig för ett hårt brexit, säger finansminister Magdalena Andersson (S).

EU-minister Hans Dahlgren och Finansminister Magdalena Andersson redogör för regeringens förberedelser inför Storbritanniens utträde ur EU vid en pressträff i Rosenbad.Bild: Thommy Tengborg/TT
Sannolikheten för att Storbritannien lämnar EU vid månadsskiftet oktober/november utan avtal har ökat. Den nye premiärministern Boris Johnson har begärt, och fått ja av drottningen, att det brittiska parlamentet ska ha uppehåll från mitten av september till den 14 oktober, två veckor längre än normalt. Det innebär att parlamentet, där en majoritet inte vill vara med om en avtalslös brexit, har mycket ont om tid att stoppa ett utträde den 31 oktober. Boris Johnson har sagt att Storbritannien kommer att lämna den dagen, oavsett om ett avtal finns med EU eller inte.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen