Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Det är inte lätt att ta sig till byarna utan bil

Det är för svårt att ta sig till och från Västra Ingelstad utan bil, tycker Britt Aveling.Bild: Bengt Arvidson
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Angående ”Byns enda butik har blivit bygdens samlingspunkt” i Sydsvenskan 18 augusti.
Enligt politikerna är allt toppen nu när tåget har kommit men vad hjälper tåget om man till exempel inte har bil? Vill man ha mat får man släpa maten från Hyllie, tidigare gick en buss till Jägersro.
Hade bussen mellan de östra byarna och Vellinge centralort gått lite oftare kunde det handlas i Vellinge centrum där finns många bra affärer.
Lika tokigt är det eftersom de som bor i Västra Ingelstad, Östra Grevie och Arrie har vårdcentralen i Vellinge och måste parera med bussen som bara går ibland på skoltid med 2-3 timmar mellan. Jag förstår om man väljer vård i Trelleborg i stället.
Lika tokigt är det när man har fått bekanta som flyttat till äldreboendet Månstorps ängar. Har man ingen bil kan man inte hälsa på sina nära o kära på lördagar och söndagar, då går ingen buss alls.
Vellinges sjukgymnaster har sin vattengympa för rehab i bassängen på Månstorp, men hur ska man komma dit och hem om man behöver denna vård? Man kan ta bussen från Vellinge C till Hyllie och sedan tåget till Västra Ingelstad. Därifrån kan man gå, en promenad på 15-20 minuter – jobbigt om man har till exempel ryggproblem – för att komma till Månstorps ängar.
De som bestämmer verkar aldrig ha haft ont i ryggen eller åkt buss själva.
Britt Aveling, Vellinge
Gå till toppen