Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Högt tempo, vass tajming och tätt mellan skämten

Berömda standupklubben Norra Brunns folk gjorde starkt ifrån sig.

Norra Brunns 30-årsjubileum

KOMIK. Lasse Karlsson, Tobias Persson, Anna-Lena Brundin, Niklas Andersson, Nisse Hallberg och Ann Westin, med flera. AF:s stora sal 29/8.

På väg ut från AF på torsdagskvällen slog det mig att det skulle varit en upplevelse att ha haft med sig en person plockad direkt från 70-talet.
Inför det här vattenfallet av snabba skämt, ämnesskiften och artistbyten hade någon med 70-talstempo hjärnkollapsat efter prick 8 minuter. Tur man är en modern varelse, van att ta emot ett obegränsat informationsflöde i höghastighet (låt vara med begränsad fattningsförmåga och minne).
Klubben Norra Brunn i Stockholm, hem för Standup comedy-klubben (S.U.C.K.), fyller 30 år. Och artisterna på Lundabesök gjorde pionjärinstitutionen rättvisa. När proffskomiker levererar tio minuter under en sån här överskrift väljer de knappast sitt klenaste material. Alla fokuserade på vardagsnära saker och gled ålasmidigt mellan dem.
Jag hann uppleva första avdelningen och fick Niklas Anderssons Göteborgsgoa underfundighet och Lasse Karlssons tankar om bland annat äldre uttryck, nu obegripliga för di yngre (”gå på knäna”), och att piloter ska strejka smartare.
Nisse Hallberg retade sig roligt på machomän och knägubbar (”jag hade blivit en idrottsstjärna om inte knäet gått sönder”). Anna-Lena Brundin på sin gamla hemmaplan tog poäng med Kryddan Petersons dickpic-sång och sin genus-rätta ”Fader vår” medan Ann Westins höjdare var det svengelska högtidstalet.
Mest jubel drog Tobias Persson som med avspänt och överraskningspepprat driv delgav oss om samlag och spermaleverans på beställning, med sikte på att få barn. Man blev gråtfärdig.
Gå till toppen