Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt farligt föremål vid Värnhemstorget var ofarligt

Polisen spärrade av stora delar Värnhemstorget och kringliggande gator efter larm om ett misstänkt farligt föremål. Föremålet hittades i närheten av en livsmedelsbutik och visade sig senare vara ofarligt.

Bild: Patrick Persson
Butiken utrymdes och människor som befunnit sig utomhus i området evakuerades. Östra Förstadsgatan från Värnhemstorget till och med Drottninggatan spärrades. Halva Värnhemstorget var också avspärrat och även Pilgatan. Inga bussar kunde ta sig fram mellan Värnhem och Lundavägen.
– Polisen jobbar febrilt. Vi vill inte ha folk i närheten överhuvudtaget, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Det ska ha varit butikspersonal som upptäckt föremålet och larmat polisen.
Polisens nationella bombskydd var på plats och undersökte den väska som hittats på platsen. När bomskyddet var klara kunde det konstateras att väskan inte innehöll något farligt.
– Vi skriver ändå en anmälan på grovt olaga hot eftersom det nog är avsett att uppfattas som ett farligt föremål, säger Ulrika Olsson, inre befäl vid Malmöpolisen.
Polisen ser ingen koppling mellan händelsen och det strömavbrott som under kvällen drabbade tusentals Malmöbor, däribland på Värnhem.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen