Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Erik Magnusson: Moderaterna vill återskapa järnaxel med S

Moderaterna har inga ambitioner att förmå de forna bundsförvanterna Centern och Liberalerna att gå in för ett lägre flyktingmottagande. M tänker i höst i stället försöka övertyga Socialdemokraterna om en stramare invandringspolitik.
– Det är M och S som bör utgöra basen för en ny stram migrationspolitik, säger Tobias Billström, riksdagsman från Malmö och gruppledare i riksdagen för Moderaterna.

Moderaternas gruppledare i riksdagen Tobias Billström och partiets migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard.Bild: Jessica Gow/TT
Billström vill återskapa den järnaxel mellan S och M som under större delen av efterkrigstiden styrt svensk invandringspolitik. Under 1950- och 1960-talet var flyktingpolitiken en viktig del i hanteringen av arbetskraftsinvandringen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen